Bom dia!

Er is veel gepasseerd in de afgelopen twee maanden. Ik zag dat het al weer even geleden was dat ik heb geschreven. Maar ik had een goede reden, namelijk leren en bezoek ontvangen 😊 De bezoekers waren in hoogst eigen persoon mijn ouders en een tweetal vriendinnen. Samen is het veel leuker om meer van het land te ontdekken. Het was een erg gezellige tijd!

Het is ten op zichte van de maanden Juni, Juli en Augustus wel iets lastiger geworden om steeds de boeken in te duiken, omdat er meer keuzes zijn gekomen, namelijk meer keuzes in de verschillende werkwoorden, maar ook in activiteiten naast het werk. Het Project Lisboa (waar ik elke vrijdag middag meehelp) organiseert veel activiteiten m.b.t. vluchtelingen en migranten die zij helpen. Zo zijn er een tweetal avonden geweest met een landen thema, waarop een aantal migranten/vluchtelingen gingen koken.

En dan zijn er ook nog die leuke studeer plekjes hier in Lissabon, ik heb er maar een foto van mijn favoriet toegevoegd! Verder volgen er zeker nog een aantal leuke bezoekjes, zaterdagmiddagen met de jeugd van Mem Martins en leuke momenten met de familie waar ik bij verblijf. Ben benieuwd!

Het spreken van de taal is nog steeds pittig, ik verwacht dat dit nog wel even zo zal blijven. Maar er zijn nu getuigen die kunnen zeggen dat ik mezelf toch aardig verstaanbaar kan maken! Ik wil eventueel nog wel telefoonnummers van hen aanleveren mochten er nog twijfels bestaan 😉 Nee hoor, ik weet dat jullie me supporten!

Mijn docent blijft geduldig met mij en ook degenen bij wie ik in huis woon spreken nu in het Portugees en nog heel af en toe in het Engels. Eens was het andersom.

Sinds ongeveer drie weken ga ik 1-2 keer per week een aantal uren naar een verzorgingshuis hier in de buurt. De dominee van mijn kerk is ook arts, en hij werkt daar een aantal uren per week. Hij geeft mij daar de mogelijkheid om meer medische woorden te leren. De verpleegkundigen daar zijn erg behulpvaardig. Ze schrijven met veel zorg woorden die ik nog niet ken voor me op een kladje, zodat ik ze later nog eens terug kan kijken.

Então, er resten mij nog ongeveer 4 weken, dus ik ga gauw weer aan de studie!

Ciao e ate logo= Doei en tot ziens!

Groetjes Irene

Wie ik ben

Steun mij