Mijn wens is om Angolese vrouwen met VVF weer te laten ervaren dat ze waardevol zijn.
Ik ben Irene en sinds 2009 werkzaam als verpleegkundige. Al tijdens de opleiding is mijn aandacht voor het ontwikkelingswerk gestart, door een stage in Ethiopië. Een heel aantal jaren later, toen ik ervaring in de hematologie had opgebouwd, begon ik steeds vaker te denken... waarvoor werk ik eigenlijk? Om uiteindelijk een deel van m’n geld weer aan huur te betalen een auto en andere leuke dingen?! Dan nog houd ik veel over... Via anderen kwam ik in contact met de organisatie Mercy Ships.
Mijn eerste ervaring met Mercy Ships, was voor 6 maanden in Guinee (2012-2013). Een aantal jaar later werd ik door de organisatie benaderd of ik mee zou willen werken in een kliniek op het land van Madagaskar. Deze kliniek zou zijn zorg richten op womens health care en ik zou dan ook meehelpen in het opleiden van lokale verpleegkundigen in de fistula care (VVF). Over dit laatste vertel ik ergens anders op mijn website meer.
Deze vrouwen en jonge meisjes komen vaak binnen tijdens een diepte moment in hun leven, maar ontmoeten in de kliniek andere vrouwen die met hetzelfde gezondheidsprobleem kampen als zij. Dit en mogelijkheid tot behandeling maakt dat ze weer hoop krijgen en daarmee ook weer blijdschap in dagelijks leven.
Tijdens en na deze periode in Madagaskar ben ik steeds meer gaan ervaren dat geestelijke heling voorop staat in het leven. Er waren namelijk ook vrouwen en meisjes die helaas niet genezen konden worden door middel van de operatie, omdat het weefsel bijvoorbeeld al te erg beschadigd was. Ik zag tijdens het werk, dat het zo ontzettend belangrijk was om de vrouwen te blijven zien, ook al blijven ze naar urine ruiken. Te laten merken dat ze waardevol zijn in Gods ogen, geeft een eeuwige hoop, een die nooit voorbij gaat. En natuurlijk kunnen er dan nog steeds dalen zijn in hun leven, maar de hoop en wetenschap dat God nooit hun leven uit zal stappen is er dan. Een heel aantal vrouwen hebben ook mogen getuigen van deze liefde van God die ze hebben ervaren tijdens hun opname in het ziekenhuis.
Ik zie ernaar uit om samen met het team van SIM en mensen uit de lokale kerk invulling te geven aan de zorg voor deze patiënten groep.
Wil je trouwens meer weten over de organisatie waar ik mee samenwerk? Kijk dan eens op www.sim.co.uk.