En dan is het bijna september

De tijd tikt door, ondertussen heb ik wel het idee dat ik meer kennis vergaar over de Portugese taal maar nog niet perse hele grote sprongen maak in het spreken van de taal. Hoewel ik moet nou ook weer niet te negatief zijn…mensen die de Engelse taal machtig zijn hebben iets sneller door wat ik bedoel te zeggen dan anderen. Het word ongemakkelijker voor mezelf omdat ik steeds meer door heb wat ik fout zeg. Toch is het me in de afgelopen paar weken regelmatig gelukt om iets in het Portugees te vragen en zelfs iemand de weg te wijzen :-) Gelukkig was dit dan wel maar twee straten verderop waar ze moest zijn haha, maar toch. Ik blijf dicht bij het thema van mijn vorige blog, hou me maar bij de kleine overwinningen. Heb wel het gevoel dat ik vaker begrijp waar men het over heeft, dat ik begrijp wat ik lees en ook met het sturen van appjes krijg ik steeds minder de vraag wat bedoel je eigenlijk? Laatst kreeg ik van mijn taal docent een mooie versie van 1 Korintiërs 13 m.b.t. het leren van een andere taal/cultuur. Ik zal em met jullie delen. Hierin staan nog veel dingen die ik mag leren maar ook de ontvangende cultuur. Afgelopen week was het leuk om even wat meer contact te hebben met tiener meisje wat hier in huis woont, want heb me regelmatig bedacht dat het voor haar best lastig is bij iemand te wonen met wie je niet echt kan communiceren. Laats tijdens een wandeling begon ze met me te praten, alleen dan wel echt in zo’n tempo dat ik dacht…eh ho ff dit gaat veel te snel. Nu is ze zich hier zelf wel van bewust alleen weet ze het niet zo goed aan te passen op mij, nah ja. Ik heb maar geprobeerd om de grote lijnen te vangen, en haar zo het gevoel te geven dat ik het begreep. Gelukkig lukte het me wel om wedervragen te stellen m.b.t. het onderwerp. Maar jah, heb ik hier goed aan gedaan? Hahaha ik weet het niet, het was in elk geval erg leuk om even echt contact te hebben.

Mijn docent doet ontzettend haar best om de lessen niet saai te laten zijn. Meestal praten we het eerste half uur over van alles en nog wat, brengt ze Portugese lekkernijen mee en geeft ze me allerlei weetjes over de Portugese cultuur en inmiddels weet ze ook al veel van de Angolese cultuur, doordat ze nog contact heeft met veel missionarissen die daar nu werken en die ze de taal heeft geleerd.

Ik hoop dat jullie allemaal erg hebben genoten van het prachtige weer en vrije tijd!

Vorige week was er een vriendin uit de kerk in Portugal aan het rondreizen en we zijn toen samen een dagje naar Evora geweest. Dit was gezellig en ontspannend! Evora is een bijzondere en mooie oude stad om te zien. Binnen niet al te lange tijd komen er nog meer mensen mij opzoeken :-) onder andere mijn ouders en een aantal vriendinnen. Super leuk!

Tot snel!

Groetjes Irene

Wie ik ben

Steun mij